top of page

על העמותה

עמותת קד"ם נוסדה בשנת 2001 ומתמחה בפיתוח תהליכי צדק מאחה וקבוצות דיון משפחתיות (קד"ם) ובהנחייתם.  
העמותה היא מלכ"ר (מוסד ללא כוונת רווח).
 

העמותה שמה לה למטרה להוביל, לפתח ולהנחיל את תפיסות הצדק המאחה והקד"ם כדרכים  אלטרנטיביות להתמודדות עם בעיות האלימות והפשיעה בחברה הישראלית, התמודדות עם עבריינות ילדים ונוער, וכן במתן כלים להתמודדות משפחות עם משברים הקשורים בילדיהם.

העמותה הוקמה מתוך הבנה שיש צורך הולך וגובר בהתמודדות עם מגמות בחברה הישראלית :

  • עלייה באלימות בחברה הישראלית ככלל ובקרב ילדים ובני נוער בפרט

  • מחסור במענים מתאימים עבור נפגעי עבירה

  • פערים חברתיים הולכים וגוברים על רקע סוציו-אקונומי, תרבותי ואידיאולוגי

  • תחושת חוסר אונים בקרב המשפחות והקהילה והימנעות מקבלת החלטות אודות קטינים

  • התעלמות או אי שימוש במשאבים הרבים הסובבים את הקטין ומשפחתו וזאת לאור ריבוי התוכניות, הפועלות ללא תיאום מערכתי  

 

מאז הקמתה צברה עמותת קד"ם ניסיון מקצועי בעבודה עם שירותי הרווחה בתחום נוער עובר חוק ונוער בסיכון, חוק הנוער ומסגרות חינוכיות. כיום פועלת העמותה בשיתוף פעולה שירות המבחן לנוער – משרד הרווחה, המשרד לבטחון פנים, משרד המשפטים, תכנית גפ"ן – משרד החינוך, רש"א צעירים, בתי ספר, ארגונים ועוד. 

  • מתי מתאים לקיים תהליך צדק מאחה במקום עבודה?
    ניתן לקיים תהליך צדק מאחה בכל אירוע בו התרחשה פגיעה ישירה או עקיפה במסגרת הארגון. התהליך וולנטרי וקיומו תלוי בהסכמת הנוגעים במקרה. לדוגמא: פגיעה נגד הארגון, פגיעה במוניטין, התנהגות לא נורמטיבית, התנהגות שאינה תואמת את כללי האתיקה והערכים הארגוניים, גניבה, פגיעה בחברי ארגון.
  • איך התהליך עובד?
    תהליכי הצדק המאחה מחולקים לשלב הכנה – במהלכו נפגש מנחה התהליך עם כל אחד מהמשתתפים; והיוועדות – הפגישה בה נפגשים כל המשתתפים ובסיומה, נכתב הסכם המכיל את ההסכמות, דרכי הפעולה והתיקון שהוסכמו. לאחר הפניה אל העמותה, ניצור קשר עם נציג מטעמכם כדי לקבל פרטים מלאים על הארוע ועל הארגון שלכם, ונעביר פרטים על מבנה התהליך, משך הזמן הצפוי לקיומו ועלותו. בשלב הבא, מנחה מטעם העמותה יחל בתהליך ההכנה. תפקיד מנחה התהליך לאתר את הגורמים הרלוונטיים לתהליך, להיפגש עימם כדי להכינם באופן מעמיק לקראת היוועדות ולנחה את ההיוועדות עצמה.
  • למה דווקא תהליך צדק מאחה?
    לתהליך הצדק המאחה פוטנציאל של חיזוק מערכות היחסים בארגון, הגברת תחושת השייכות והשייכות לארגון ושימור העובדים. הוא מטמיע ערכים של קהילתיות, כבוד וסובלנות, מעביר מסר של איחוי, דוגמה לעובדים ותומך באקלים ארגוני מיטיב.
  • למה דווקא אנחנו?
    עמותת קד"ם מתמחה בפיתוח וניהול תהליכים המבוססים על תפיסת הצדק המאחה. מאז שנת 2001 צברנו ידע וניסיון רב בהובלת אלפי תהליכי צדק מאחה בישראל במגוון תחומים ואוכלוסיות. הצוות שלנו מורכב ממנחים מנוסים ומקצועיים שהוכשרו והתמחו בהנחיית תהליכים אלו. השירות ניתן ברחבי הארץ.

שנים של פעילות

קד״ם היא עמותה ללא מטרות רווח

העמותה בעלת אישור ניהול תקין ורשומה במרשם העמותות

bottom of page