top of page

מהו קד״ם?

קד"ם – קבוצת דיון משפחתית (Family Group Conference) הינו תהליך קבלת החלטות מובנה, שנועד לסייע למשפחות בהתמודדות עם קשיים ומצבי משבר. תהליך זה מאפשר התמקדות בזיהוי הצרכים והדאגות ביחס לאדם הקשור למצב המשבר , הרחבת הרשת המשפחתית-קהילתית אליה הוא משתייך, הגדלת המשאבים לטיפול בקשיים ושיתוף אנשי מקצוע משמעותיים. לשם הגשמת מטרות אלה, בתהליך קד"ם, מתכנסים כל הגורמים המעורבים למפגש משותף למציאת פתרונות מותאמים וישימים. תהליך הקד"ם הוא גם אחד מהמודלים המופעלים בצדק המאחה. במצב זה, בנוסף לפוגע ולמשפחתו, קהילה ואנשי מקצוע - נפגעי העבירה שותפים מרכזיים בתהליך ובקבלת ההחלטות.

מנחה התהליך, הנו דמות ניטרלית, האחראית לניהולו התקין של התהליך, על כל היבטיו – הכנת המשתתפים לקראת המפגש, ארגון והנחיית הדיון המשפחתי, סיכום והפצה מסודרת של ההחלטות שהתקבלו במפגש הקד"ם.

בתהליך קד"ם המשפחה מקבלת את הזכות והאפשרות מחד, ומוטלות עליה החובה והאחריות מאידך, לגבש תכנית עבור הקטין. התוכנית נקבעת בדיון משפחתי, לאחר שהמנחה מוודא כי המשפחה מבינה כיצד מתנהלת קבוצת הדיון המשפחתית ומוכנה להשתתף בתהליך, עוזר למשפחה לבחור ולגייס את נציגי המשפחה המורחבת, תומכים ואנשי המקצוע המעורבים בטיפול בקטין, המוזמנים להשתתף בקד"ם (בנוסף לגורם המפנה שהשתתפותו בדיון אינה נתונה לשיקול דעתה של המשפחה) ומכין אותם למפגש.

בתהליך הקד"ם, אנשי המקצוע ממשיכים למלא את תפקידם ולשאת באחריות הטיפולית והמקצועית בנוגע לקטין והם מתבקשים -

  • לאפשר לחברי המשפחה המורחבת להתכנס, לדון במצב הקטין ולהציע תוכנית שתבטיח את שלומו.

  • לספק למשפחה הערכה על מצבו של הקטין, על הנזק הנגרם לו במצב הנוכחי ועל הסיכונים הנשקפים לו.

  • לספק למשפחה מידע מקצועי לגבי החוקים המחייבים ילדים והורים.

  • לספק למשפחה מידע על השירותים הקיימים ועל האפשרויות שהקהילה יכולה להעמיד לרשות הקטין והמשפחה.

  • לאשר את תוכנית המשפחה, כאשר זו מבטיחה לדעתם את שלום הקטין.

  • לסייע למשפחה במימוש התוכנית שהתקבלה ולאפשר לה להשתמש בשירותים הקיימים בקהילה.
     

family_hands_edited

רוצים לקחת חלק?

bottom of page